Klik om de afbeelding te vergroten

In onze gemeente Houten zijn auto-inbraken een grote ergernis en komen nog steeds regelmatig voor. Vaak wordt er van een of meer van de volgende methodes gebruik gemaakt:

  • Verstoren van het aanwezige auto alarm zodat deze niet meer afgaat.
  • KopiĆ«ren van het signaal welke de sleutel afgeeft om de auto zonder alarmering te kunnen openen.
  • Het boren van een gat in het portier om het slot te kunnen bedienen.

Kunnen we hier dan niets tegen doen? Het antwoord is : JA!

In samenwerking met de politie Houten hebben we meerdere mogelijkheden onderzocht met anti-inbraak sensoren waarmee gezorgd wordt dat autokrakers geen vrij spel meer hebben om de airbags, sturen en navigatiesystemen te ontvreemden.
De geteste sensoren zijn NIET traceerbaar en kunnen om die reden ook niet geblokkeerd worden !!!

Na een zeer succesvolle testperiode in de gemeente Houten op zowel werking als dekking van het netwerk zullen we deze sensor met ingang van half januari 2021 kunnen leveren !

Wat is het verschil in werking met mijn huidige auto alarm ?

Uw huidige auto alarm is een zender welke een continue signaal uitzend. Auto inbrekers blokkeren dit signaal zodat het auto alarm niet afgaat bij een auto inbraak.

De iVeilig Inbraaksensor is een ontvanger welke verbinding maakt met het LoRa netwerk van KPN. Deze wordt aangestuurd via de zendmasten. Eenmaal per dag maakt de sensor zelf verbinding met de zendmast om instellingen te synchroniseren. Daarnaast zend de sensor in rust stand geen signaal uit.
Doordat de sensor een ontvanger is en in rust stand geen signaal uit zend kan deze niet gedetecteerd of geblokkeerd worden.

Meer eigenschappen van de sensor vind u via de onderstaande buttons.