In elke wijk van Houten een AED!

Elke dag overlijden 35 mensen in Nederland aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Jong, oud, man, vrouw, het kan iedereen overkomen. Het overgrote deel van de slachtoffers bevindt zich in en rond het huis. Daarom zet Veilig Houten Buurtpreventie zich in om van onze gemeente een HART veilige zone te maken. Zo kunnen meer levens worden gered. En u kunt meedoen!

In de gemeente Houten hebben we reeds een dekkend netwerk met voldoende 24/7 bereikbare AED’s. Dat is een mooi resultaat.
Als officieel partner van HartslagNu Nederland kijken wij voortdurend naar mogelijkheden om binnen dit netwerk uitbreidingen te plaatsen op doelgroepenlocaties.
Daarnaast verzorgen wij Reanimatie + AED cursussen zodat meer inwoners opgeleid zijn en zich kunnen aanmelden als Burgerhulpverlener.

Hoe ziet de opgezette 6 minuten zone voor Houten er uit ?

Stichting Veilig Houten heeft voor de gemeente Houten een 6 minuten zone in kaart gebracht. Op de hiernaast gepubliceerde afbeelding ziet u hoe deze 6 minuten zone in Houten is samengesteld. Dit overzicht bestaat uit alle bij ons bekende 24/7 bereikbare AED’s. Sinds juli 2020 hebben we een 100 % HART veilige gemeente Houten weten te realiseren na de succesvolle afronding van de AED acties in zowel Schalkwijk als Tull en ‘t Waal.

Een actueel overzicht van alle geplaatste 24/7 bereikbare AED’s in de gemeente Houten vind u hier

Weet u nog een AED welke 24/7 bereikbaar is maar ontbreekt in dit overzicht?
Tipt u ons dan via ons contactformulier

Welke AED plaatst Stichting Veilig Houten

Het AED pakket bestaat uit :

  • Philips HeartStart FRx AED
  • Stevige buitenkast met pincodeslot voorzien van alarm ,
    verwarming en nachtverlichting.
  • 5 jaar onderhoud en service.
frx_met_aiviajpg_1

Samen voor een HART Veilig(er) Houten !

Naast een compleet netwerk met voldoende 24/7 bereikbare AED’s zijn voldoende geregistreerde Burgerhulpverleners minimaal net zo belangrijk.

Kunt u reanimeren? Bent u in het bezit van een geldig certificaat? Meld u dan aan Burgerhulpverlener.

Kunt u nog niet reanimeren maar zou u dit wel willen leren? Boek dan nu uw cursusplaats.

Helpt u ook mee aan het bereiken van een HART Veilig(er) Houten ?!