Een veilig Houten dat wil toch iedereen?

Deze website is bedoeld om alle inwoners van Houten een goed overzicht te bieden van de actieve buurtpreventie groepen binnen onze gemeente en alles wat daarmee in verband staat.

Tevens is het via deze website mogelijk om uzelf gelijk aan te melden bij de buurtpreventie groep van uw wijk. Ook kunt u op deze site informatie vinden hoe u zelf een buurtpreventie groep kunt starten indien er voor uw wijk nog geen actieve buurtpreventie is.

Wat is nou Buurtpreventie en hoe werkt het?

Een Whatsapp Buurtpreventie groep , kortweg WABP , is een burgerinitiatief welke beheerd word door een of meerdere wijkbewoners.
De beheerder maakt een speciale groep aan in whatsapp en voegt hier overige wijkgenoten aan toe.
Per groep kunnen er 256 deelnemers toegevoegd worden.
Mocht dit niet genoeg zijn kan de beheerder een tweede groep aanmaken.

In geval van een alarmerende situatie in uw wijk kunt u dit direct delen in de whatsapp groep met alle aangesloten wijkbewoners.
De beheerder kan op zijn beurt de beslissing nemen om de melding ook door te zetten naar aangrenzende wijken omdat ook de beheerders onderling een aparte groep hebben samen.
Op deze manier bereikt u met 1 alarmerende melding gelijk alle aangesloten wijkbewoners en eventueel aangrenzende wijken.
Veilig Houten streeft naar minimaal twee beheerders per wijk om de continu√Įteit van de groep te waarborgen bij eventuele ziekte of vakantie.

Hoe meer wijkbewoners er aangesloten zijn bij een WABP des te moeilijker zal het zijn voor een potentiele verdachte om weg te kunnen komen.
Verderop deze site vind u de regels welke gehanteerd worden voor het gebruik van een WABP groep.